Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bakanlığının Antalya’da yapılan ‘Yeşil kalkınma yolunda Türkiye’ temalı İstişare Toplantısı’nın 11 maddelik sonuç bildirgesini açıkladı.
Bildiriye göre; iklim kriziyle etkin mücadele için geliştirilecek Türkiye Ulusal İklim Portalı’yla 81 ilde,tüm doğal alanlar ve şehir merkezlerinde iklim uyarı sistemleri kurulması hedefleniyor..
Çevre dostu konut ve araçların yaygınlaşmasını sağlamak için hem yerel yönetimler hem de vatandaşların projeleri desteklenecek. Belediyelere çevreyi kirletmeyen, egzoz gazı üretmeyen, insan sağlığına zarar vermeyen elektrikli ve hibrit motorlu araçları hibe edilecek ve yerel yönetimlere finansman desteği verilecek.
Tarımda ve enerjide yeşil kalkınma için yeşil alan üreten, sürdürülebilir tarım yapan vatandaşlar ve temiz enerji yatırımı planlayan yatırımcılar için 50 milyon metrekare hazine taşınmazıyla sektörler desteklenecek.
Ayrıca Bakan Kurum, Hava Emisyon Yönetim Portalı kapsamında 8 bin sanayi tesisinin 20 bin bacasının kayıt altına alınıp, izlendiğini, bu sistemle kirletenden elde edilen gelirlerin, temiz üretim teknolojilerini kullanan sanayi tesislerine teşvik olarak verileceğini belirtti.

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir