Doğa ve İnsan Döngüsü Atölyesi’nde 2 gün boyunca bir yandan iklim politikaları, döngüsel ekonomi, permakültür konuşulacak. Bir yandan da doğada ses ve hareket atölyesi, kırılganlık paylaşımları ile tabiat içerisinde tüm duyularımızı kullanarak kökleneceğiz.

Doğayla insanın milyonlarca yıllık ilişkisini, modern zamanlarda yeniden konuşmanın zamanı geldi. Sanayileşme, şehirleşme, tüketim çağı derken doğayı ihmal ettik. İhmal ettiğimiz yerde iklim krizleri, doğal felaketler, üretimsel sıkıntılar baş gösterdi. Şimdi “Doğa ve İnsan Döngüsü” ile birçoğumuzun hatırlamakta zorlandığı veya göremediği döngüyü canlandırıyoruz. Yeniden doğaya dönme ve doğadaki kendimizi tanıma, doğayla bütünleşme zamanı..

Neden mi?

İçinde yaşadığımız dönemde hissettiğimiz birçok krizin temelinde iklim krizinin etkilerini görmek, bizlere doğa ile bütünlüğümüzden ne kadar uzaklaştığımızı hatırlatıyor. Aradığımız çözümün doğa ile birlikte hareket etmek olduğunu görmezden gelmeye başladık.

Bu düşünceden yola çıkarak eğitimin 1. Gününde Gazhane İstanbul’da döngü üzerine konuşacağız, tartışacağız ve düşüneceğiz. 2. gün ise Happy Valley’de doğa ile buluşarak döngüyü hissedeceğiz, bağımızı nasıl güçlendire bileceğimizi deneyimleyerek öğreneceğiz.

Gelecek nesiller için döngüdeki bireysel ve toplumsal yerimizi alarak harekete geçmek için hazır olacağız.

Devridaim; doğrusal ekonominin doğaya verdiği tahribatı önleyici projeler üreten ve döngüsel bir süreç yaratan enstitüsüdür. Döngüsel süreç, üretimden tüketime kadar her bir aşamada atıkları döndüren bir süreçtir. Devridaim enstitüsü olarak ürettiğimiz projeler, atıkların döngüsel süreçlere dahil edilmesi üzerine hazırlanmaktadır. Döngüsel projelerimizin işbirlikçileri arasında bireysel tüketiciler, işletmeler ve kamu kuruluşları yer almaktadır. Hedeflerimiz doğaya ve çevreye dair döngüsel ekonomi projeleri oluşturmak ve hayata geçirmektir. Oluşturduğumuz projelerin temel düşünce yapısı; gıda israfını azaltmak, atıkların değerlendirilmesi ve dönüşüm hacminin giderek artırılması üzerine kurulmaktadır. Devridaim olarak üretim süreçleri yanı sıra toplumda farkındalık süreçleri de yaratmayı hedeflemekteyiz. Her yaştan grup insanlar için ayrı ayrı atölyeler projelerimiz hazırlanmaktadır. Atölyelerimizin konu başlıkları özellikle çevre, doğa, iklim krizi ve çözüm yolları üzerine oluşturulmaktadır.

Sizleri de aramızda görmeyi çok isteriz ve ayrıca, sosyal medya hesaplarınız üzerinden atölyelerimizi paylaşmanızı da rica edeceğiz sizlerden. İsterseniz direk instagram adresimizin herhangi bir atölye içeriğini ya da ekte size gönderdiğim etkinlik ilanından paylaşım yapabilirsiniz.

DETAYLI BİLGİ İÇİN: https://www.instagram.com/devridaimenstitusu/

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir