“Bu kitabı yazıp yazamayacağımı bilmiyorum. Ama eğer yazarsam ilhamımı, canları benzer şeyler isteyip tam anlamıyla motive olamayan, bir şeyleri canımızın istediği şekilde paylaşabileceğimizi hissettiğim insanlardan alacağım. Ortaya çıkacak çalışmayı onlara adıyorum.”

Ekolojik yaşam hareketinin öncülerinden, Buğday hareketinin kurucusu Victor Ananias’ın ekolojik yaşam anlayışını temel alarak, hemen her alanda yazdığı makalelerden oluşan kitabı, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’ndeki arkadaşları tarafından vefatından sonra yayıma hazırlandı.
İlk baskısı 7 Mart 2012’de Doğan Kitap tarafından yapılan kitapta; Ananias’ın kendi kaleminden yaşam öyküsü; yeni ekonomiden doğa dostu yaşama, an’ı yaşamaktan ölüme kadar yaşamın hemen her alanında makaleleri, el yazısıyla kaleme aldığı yazıları, çizimleri, fotoğrafları ve hakkında yazılanlar yer alıyor.

Kendi yaşamını doğadaki herhangi bir canlının yaşamından ayrı ve üstün tutmadan yaşayan Ananias, kurucusu olduğu Buğday Derneği’nin çalışmalarına temel oluşturan “yaşam dönüşümdür” sözünün önemini kitapta şöyle açıklıyor:
“Kendini gerçekten iyi hissetmenin, sağlıklı olmanın, iletişim kurmanın, gelişmenin, topluma faydalı olmanın ve birçok aradığımız meziyetin en etkin aracı hizmet etmek… Buğday Derneği’nin ‘yaşam dönüşümdür’ sloganı doğru, sevdiğim bir ifade, tamamlayıcısı da ‘dönüşüm, hizmet ile şekillenir.”

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir