Sürdürülebilir yaşama geri dönüşüm bilincini kazanarak ilk adımı atabiliriz. Kağıt, cam, ambalaj, şişe vb. atıklarımızı ayırarak doğaya sürdürülebilir enerji ve verimlilik adına büyük katkı sağlayabiliriz. Ayrıca organik atıklarımızı toprağa geri kazandırarak toprağın besin değerini arttırabiliriz. Çevremizi, sokakları, caddeleri, şehri, sahili, denizi, kısacası dokunduğumuz her noktayı temiz tutarak sürdürülebilir yaşam için önemli adımlar atmış oluruz.
Alışkanlıklarımızda yapacağımız küçük değişikliklerin önemli sonuçları olacaktır. Yeşil alanları korumak ve yeşil alanları artırmak gibi. Ağaçlar fotosentez ile karbondioksiti emer ve atmosfere oksijen verirler. Bir ağaç, yıllık ortalama 22,5 kg CO2 emerek fotosentez yapmaktadır.
Beslenirken ihtiyacımız kadarını yeme alışkanlığını kazanmalıyız. İhtiyacımızdan fazlası hem kendimize hem de doğaya zararlı. Dünyayı yiyip bitirmemeliyiz.
Enerji kullanımını daha verimli ve dengeli hale getirerek sera gazı emisyonlarını doğrudan azaltmak mümkün. Gereksiz yere yanan lambayı kapatarak başlayabiliriz. Yürüyerek, bisiklete binerek, toplu taşımayı kullanarak, şahsi arabamızla birden fazla kişiyle yolculuk yaparak, gereksiz çalışan elektronik eşyaları kapatarak çok büyük işler başarmış oluruz.
Doğa ile uyumlu, sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam mümkün…

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir