Sürdürülebilir yaşama geri dönüşüm bilincini kazanarak ilk adımı atabiliriz. Kağıt, cam, ambalaj, şişe vb. atıklarımızı ayırarak doğaya sürdürülebilir enerji ve verimlilik adına büyük katkı sağlayabiliriz. Ayrıca organik atıklarımızı toprağa geri kazandırarak toprağın besin değerini arttırabiliriz. Çevremizi, sokakları, caddeleri, şehri, sahili, denizi, kısacası dokunduğumuz her noktayı temiz tutarak sürdürülebilir yaşam için önemli adımlar atmış oluruz.
Alışkanlıklarımızda yapacağımız küçük değişikliklerin önemli sonuçları olacaktır. Yeşil alanları korumak ve yeşil alanları artırmak gibi. Ağaçlar fotosentez ile karbondioksiti emer ve atmosfere oksijen verirler. Bir ağaç, yıllık ortalama 22,5 kg CO2 emerek fotosentez yapmaktadır.
Beslenirken ihtiyacımız kadarını yeme alışkanlığını kazanmalıyız. İhtiyacımızdan fazlası hem kendimize hem de doğaya zararlı. Dünyayı yiyip bitirmemeliyiz.
Enerji kullanımını daha verimli ve dengeli hale getirerek sera gazı emisyonlarını doğrudan azaltmak mümkün. Gereksiz yere yanan lambayı kapatarak başlayabiliriz. Yürüyerek, bisiklete binerek, toplu taşımayı kullanarak, şahsi arabamızla birden fazla kişiyle yolculuk yaparak, gereksiz çalışan elektronik eşyaları kapatarak çok büyük işler başarmış oluruz.
Doğa ile uyumlu, sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam mümkün…
Genel
BM Ülkeleri Açık Denizlerde Doğal Hayatın Korunması İçin Anlaştı
2030 yılına kadar denizlerin %30’unu koruma altına almayı hedefleyen Açık Deniz Anlaşması, deniz doğasını korumayı ve iyileştirmeyi amaçlıyor. Birleşmiş Milletler’de (BM) açık denizlerde biyolojik çeşitliliğin korunması için yıllar süren görüşmelerin ardından yasal çerçeve üzerinde anlaşma Devamı…
0 yorum